За нас

Начало / За нас
Професионален фотограф - Тихомир Николов

Здравей, казвам се Тихомир Николов по образование съм художник. Професионално, като сватбен фотограф работя от 2014 год. Разликата между рисуването и фотографията е, че за едното ти трябва четка за другото светлина. Първо беше рисуването, после снимането. Сега само снимане, изтъкано от голямата палитра наречена живот. Наученото в художественото училище допринесе за по-доброто разбиране на някои фотографски похвати, всъщност на всички. Те са много близки, свързани, често взаймозаменяеми или взаимнодопълващи се. 🙂 Мисля ,че за художниците снимането и обработката на кадрите е доста по-лесно, притежавайки и вроден усет освен образование 🙂 Днес с бума на щрааакането много ще ми възразят, но … Състояние, намерение, излъчване, дух, композиция, перспектива, план, ракурс, баланс, светлосянка, цветна хармония и дисонанс, контраст, изграждане на цветовете, възприятие на цветовете и много, много други 🙂 През 2017 год. при мен дойде видеографията. И трайно се нанесе в живота ми. Заплених се от “ The largest online film school“ срокът на обучение е от една до три години а материята необятна… Какво още ще се случва незнам, историята продължавам да я пиша. Имам завършени курсове по студийно осветление – Джъмбо, фото журналистика – Булфото, рекламна продуктова и студийна фотография – уоркшопи, арт фотография и портретна студийна фотография – Начо Каменов – Кубето. Спечелено 2-ро място в международен Фото конкурс на Voubs 2017 за “Вдъхновяваща арт фотография“ участие взеха 28 колеги фотографи от България, Руска федерация, Обединено кралство, Тайланд, Германия, Малайзия, Португалия, Мароко, Албания, Испания, Румъния, Италия и Еквадор.

Като сватбени фотографи нашето мото е “Хубавите моменти фотографът може да ги улови само когато е сред тях и ги очаква! Не на масата с гостите, не на прохладната тераса!“ 🙂 На събития – не се разхождаме безцелно, не гледаме телефоните и часовникът си, не досаждаме. 

Професионален фотограф - Ина Николова

Здравей, казвам се Ина, завършила съм колеж по Мениджмънт, търговия и маркетинг – гр. София. Професионално със сватбена фотография се занимавам от 2018 година, а преди това с постобработка и ретуш.. Имам завършени курсове по пост обработка и уъркшопи – сватбена и портретна фотография, десетки прочетени книги, но най-добрият ми учител и непрестанен критик е Тихомир Николов, с който градим всичко заедно рамо до рамо вече 15 години. Чрез практиката, която имах с него на десетки събития научих  много за това как протича един сватбен ден и колко емоционален, непредсказуем и динамичен  може да бъде той. Един сватбен фотограф трябва да притежава качества като – креативност, емпатия, адаптивност, търпение, умение да общува, усет към детайла, коректност,  професионализъм и отговорно отношение. Аз лично смятам, че един сватбен фотограф на първо място трябва да умее да чувства и да се вълнува от емоциите на двойката, да е съпричастен, да съпреживява, този ден с тях за да може наистина да си свърши работата.

Това, което ме вдъхновява в сватбената фотография е любовта. Сватбеният ден е истински вулкан от чувства и емоции, и да пресъздадеш тази емоция в снимки е изключителна отговорност. Мога да кажа, че всяка двойка е оставила в мен своя отпечатък, с отношението си и с любовта си един към друг. Благодаря, за това, че бях част от техният специален ден! Това е привилегия!