Сватбата на Яна и Тони

Сватбата на Яна и Тони премина с доста вълнение, забавление и танци. Всички се забавляваха на макс и дълго ще си спомнят за този сватбен ден.

Младоженците са присъствали на няколко събития на техни приятели, чиито снимки сме правили ние. Затова булката Яна ни избра и ни се довери да уловим прекрасният спомен от събитието и ни ангажираха като техен сватбен фотограф.

Вълшебното събитие се състоя на 30.07.2022 г.

Сватбен Фотограф Етрополе

Младоженците представени от нашият сватбен фотограф:

Булката е от град Ябланица, който се намира в Северна България и планински район, на по-малко от 90 км. от столицата. Ябланица е известна с производството си на халва и локуми. Тези занаяти са давали и продължават да дават хляб на много производители и търговци от района.

Младоженецът е от град Тетевен, област Ловеч. Градовете на двамата влюбени не са далеч един от друг и лесно са намерили път за любовта си. Името на този град, според някои хора произлиза от Тетьовия род, който се е заселил по тези земи и основал града. Други смятат, че името му произлиза от думата „тетива“, което представлява опънатата нишка на лъка, чрез която се изстрелват стрелите, което е асоциацията им за Тетевен, който е опънат по същия начин по протежението на река Вит. Един интересен цитат от патриарха на българската литература Иван Вазов е „Ако не бях дошъл в Тетевен и аз щях да бъда чужденец за майка България“.

Сватбен Фотограф Етрополе

Гражданският брак и ресторанта за над 200 човека:

Мястото, което младоженците бяха избрали за своя граждански брак е ритуалната зала на град Ябланица, а след това празненството продължи в хотел-ресторант Еверест в град Етрополе, който се намира на 30км от Ябланица. Това място е предпочитано от много двойки, които идват от близки градове, защото има добра локация, обслужване и е с възможност да събере над 200 човека. Намира се сред красивата природа в подножието на Стара планина.

Преди ресторанта, младоженците посетиха Етрополския манастир „Света Троица“, който е най-значимият книжовен и просветен център в българските земи през 16 и 17в. след Рилския манастир. Основан е още през Средновековието и се знае, че самият Васил Левски е посещавал неведнъж манастира. Запазено е скривалището, което Хрисант е приготвил за Апостола. Според разказите на старите жители, то е изкопано от сподвижникът на Левски – Вълко Цолов Топалски.

Салонът на ресторанта е обновен, разполага с близо 200 места вътре и 36 на терасата, където гостите обичат да излизат, за да се насладят на прекрасната природа. Капацитетът може да се увеличи и до 250 места. Подходящ е за сватби, конференции, симпозиуми, частни партита и други събития. Мястото е прекрасно за отдих и развлечения. Намира се в крайградския парк на град Етрополе, посрещането е топло, а храната – уникално вкусна. В този район, поне според нас, това е най-подходящото място предвид историята, интериора и доброто стопанисване от отец Емил.

Сватбен Фотограф Етрополе

Предизвикателствата на един сватбен фотограф в този ден:

Топлият юнски ден беше голямо предизвикателство, както и разходките между градовете. Наситеният с часове график към който се придържахме, обаче, не ни спря да си свършим работата и да направим празника на младоженците още по-незабравим.

Емоциите от сватбата:

Определено емоционален празник беше сватбата на Яна и Тони. С приповдигнато настроение на тях двамата, кумовете, родителите и всички гости. Всички протече добре, а партито продължи до полунощ. Имаше изобилие от смях, сълзи от радост и забавления. За доброто настроение за погрижи формация Фаворит: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069259293952 и танцов ансамбъл Балканска младост https://www.facebook.com/BlakanYouth

Нашето сватбено пожелание:

Пожеланието ни към младоженците е да се обичат, ценят, да прощават, и да уважават другия до себе си. 

 

 

Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories