Заснемане на сватба Пловдив - Пещера. Сватбен фотограф.

Приказната сватба на Ангелина и Славчо и техните 210 гости

Приказната сватба на Ангелина и Славчо и техните 210 гости дълго ще я помним ние, и убеден съм и всички гости присъствали на това уникално сватбено събитие.

На 18/07/2022 г. бяхме поканени като сватбен фотограф и сватбен видеооператор на една много голяма и красива сватба – сватбата на Ангелина и Славчо.

 

Младоженците

Булката е от Пловдив, град с хилядолетна история, а младоженецът е от село Равногор в Родопите. Това е едно изключително красиво и подредено село, намиращо се върху земи на древните траки. По-голямата част от земите му попадат в Натура 2000 и от НАСА е обявено за най-екологично чистият регион на Балканите.

В селото традициите са запазени като една от най-забележитените, за които ни разказа Славчо е как отбелязват навършването на пълнолетие при момчетата. Преди години, когато имаше казарма, цялото село се е събирало, за да се почерпят и изпратят момчетата. Днес празника е малко променен, но запазен. Сега се събира цялото село, идват гости от цяла България и празнуват 2-3 дни от сутрин до вечер. Прави се веднъж годишно и се е превърнало като събор на селото.

Славчо ни показа и пейката, на която преди 6 години се е обяснил в любов на Ангелина. Снимахме я да си я имат за спомен и да показват на поколенията.

Село Равногор
 

Подписване на граждански брак и ресторант

Мястото, което бяха избрали за подписване е меко казано вълшебно. Те сключиха граждански брак на крепост Перистера (гълъбово гнездо). На крепостта е забранено заснемането с дрон, но все пак за 20 минути успяхме да летим 🙂

Наистина, гълъбово гнездо, е едно вълшебно място, която се смята, че също е построено върху земи на траките. Много красиво и силно енергийно. Идеален избор за сключване на граждански брак за Пловдив и региона.

Крепост Перистера - сключване на граждански брак
Крепост Перистера - подписване на граждански брак
Гълъбово гнездо - сключване на граждански брак

Ресторант за над 200 гости

Ресторантът също беше много добре подбран, така че да събере всичките 210 гости. Той е супер за големи сватби, защото има простор, дансинга е голям, а през деня е светъл и подходящ за направата на красиви сватбени снимки. Ако търсите идея за голям и просторен ресторант за сватба около Пловдив – Ресторант Лазур в гр. Пещера е вашето място.

Сватба в ресторант Лазур, град Пещера
Сватба в ресторант Лазур, град Пещера
Сватба в ресторант Лазур, град Пещера

Накратко за сватбата на Ангелина и Славчо

Меко казано, сватбата не може да се опише с думи. На хорото се ловяха по над 100 човека и не спираха да играят – деца, мъже и жени – всички се забавляваха. Като ги гледахме какви хора се вият и настръхвахме… Сватбената организация беше много добра, изборът на място за подписване и ресторант бяха точно в десетката за толкова голяма сватба.

Разбира се, този ден нямаше да е така уникален и магичен без доброто настроение на всички и радостта от настъпилия празник!

Сватбени пожелания

На младото семейство пожелаваме – там където преди години са се обяснили в любов, на пейката, там да водят внуците си след 30-40 години и да им разказват спомени и истории от това място, а и не само ♡

 

 

 
Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories