Често задавани въпроси

Често, като сватбени фотографи получаваме запитвания свързани с условията ни на работа, стилът ни и много други въпроси, свързани с цялостното представяне и реализация на сватбения ден. За да Ви улесним подготвихме едни от най-задаваните въпроси за сватбена фотография. Надяваме се да бъдем полезни и ако не намерите отговор на въпроса си, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим!

1. Какъв е Вашият стил на работа?

Това е най-важният въпрос към, който бихме желали да Ви насочим. Ако разгледате сайта ни ще видите, че наблягаме основно на непринудени кадри, стараем се да не нарушаваме ритъма на събитието, но това няма да изключи нашата намеса при нужда. Фотожурналистическият ни стил се преплита с художествена портретна фотография, което допринася за цялостната история и почерк на работата ни. Обръщаме особено внимание към всички детайли, както и на много непринудени снимки с гостите. Цветовете на снимките са топли, контрастни, естествени, натурални и живи.

2. Работите ли с втори фотограф?

Да! Някои от нашите пакети за сватбена фотография и видеозаснемане включват заснемане от двама фотографи или видеооператори. Това осигурява още по-пълно отразяване на събитието, по-емоционални кадри и различни гледни точки.

3. Бихме искали фотосесия на красиво и интересно място. Знаете ли такива?

По време на предварителния разговор ще обсъдим с Вас вашите желания и предложения. Ще ви предложим красиви места за художествена фотосесия, но ако имате предпочитания към неизвестно за нас място, ние сме насреща за всякакви идеи. Снимали сме на много интересни и тематични места за сватбена фотосесия в България. 

4. Колко струват услугите ви?

-Това, е един от най- задаваният въпрос от всяка двойка. Всеки има определен бюджет на разположение за организиране на сватба. На нашият сайт (Услуги и цени) са посочени част от нашите основни цени за фотография и видеозаснемане, а след последващо запитване ще Ви изпратим конкретна оферта. Препоръчително е във Вашето запитване да опишете всички подробности, свързани със събитието: дата, начало и край, местоположение, изисквания и др. Работим на Изключително Достъпни Цени не за сметка на качеството. Високата цена не винаги е гаранция за високо качество.

5. Пътувате ли извън града, в който живеете?

-Ние сме базирани в Ботевград и София, но голяма част от събитията ни са в различни градове на България, така че да!

6. Предоставяте ли суровите RAW файлове?

-RAW файловете не се предоставят на клиента, но при желание могат да бъдат договорени такива условия допълнително. Окончателният подбор на предоставените снимки е във формат JPG с висока резолюция на флаш памет.


7. Обработвате ли снимките / видеото?

-Да, задължително. Необработеният видео материал преминава през преглед и монтаж, добавяне на текст, музика и др. Суровите файлове от фотоапарата се обработват един по един. Всички снимки се подлагат на пресяване след, което базови корекции – цвят, плътност, контраст и специализирана обработка.

8. Осигурявате ли конфиденциалност на клиентите си?

-Нашите снимки / видеоклипове са част от нашето творчество и могат да бъдат публикувани на нашия уебсайт и социални мрежи. Ако желаете поверителност това трябва да бъде изрично споменато в предварителните разговори.

9. Как можем да ви наемем?

Първата стъпка в ангажирането на нашият екип или услуги е провеждането на първоначален опознавателен разговор, в който ни представяте вашето събитие и подробности за него, споделяте вашите виждания и изисквания и ние отговаряме на всички ваши въпроси. Важно е да си допаднем и комуникацията ни да върви гладко, защото работата ни е много емоционална и за нас е от съществено значение приятелската атмосфера, която ще създадем заедно. Следващата стъпка е запплащането на депозит и подписване на договор. Ние разказваме истории чрез снимки и видео. Имаме богат опит и многобройни познанства с колеги в България. Най-важното е, че  много наши клиенти, станаха и наши семейни приятели, което е наистина страхотно 🙂