Сватбена фотография.

Съвети за младоженци

В деня на сватбата нашите съвети за младоженци ще ви накарат да се отпуснете и да зарежете всички ненужни притеснения. Освободете мислите си от всичко и се насладете на всяка ваша минута.

В сватбения ден най-важното е да се отпуснете. Важно е фотографът да намери подход, при който да не ви принуждава да правите нещо, което не желаете. Бихме искали да споделим няколко съвета за това какво да правите и как да се държите пред камерата.

Все едно сте сами, представете си това

в деня на сватбата, главата ви е заета с различни преживявания. Ако не искате това да се случи прочетете тук: Наръчник за планиране на сватба. Опитайте се да освободите мислите си от всичко и да се насладите на всяка ваша минута. Бъдете сами, дори когато наоколо има много хора и суматоха, просто не обръщайте внимание. Това е вашият ден! Вашият празник! Чувствайте се свободни да прегърнете любимия човек, да му кажете хубави думи и комплименти, целувайте го. Фотографът ще улови всички моменти, ще покаже къде има добра светлина и дори добри локации. Ще е готов на вичко, но той няма да може да създаде магията между вас. Тази магия трябва вие да я покажете. Дръжте се естествено, щастливо и влюбено! Общувайте с тялото на другия. Това е най-важният съвет към всички младоженци. Когато има любов и отношение кадрите се получават с лекота. Всичко ще изгежда приказно и магично.

Погледнете се в очите и тялото

Не е нужно да гледате в обектива на фотографа на всички снимки. Всеки път казваме, че когато трябва да гледате в нас ще ви извикам по име. Важно е да търсите контакт с човекът до вас. Особено при общи (далечни) снимки, където не се виждат лица. Покажете взаимодействието помежду си, такива снимки са пропити с любов, изглежда, че са ви шпионирали, виждайки нещо интимно. Когато имате усещането, че сте сами може да сте по-романтични, закачливи, секси. Не мислете за това кой, кога, как, защо, къде. Бъдете себеси, другото оставете на нас.

Сватбена фотография.

Снимки в Движение

Булката в ефирна рокля и лек воал може да се върти. Ако вятърат е с вас и обувките ви са удобни, бягайте и танцувайте. Накарайте роклята ви да промени спокоиният си вид. Там където може сядайте, лягайте, тичайте, танцувайте и бъдете себеси. Може да поиграете на жумичка, да тичате хванати за ръце, да прескачате шаферите, да се въртите в кръг или да си подритвате сватбеният букет :). Тук може всичко. Снимките в движение носят заряд на емоция, страст, свобода, състояние и намерение.

Ескимоски целувки

Да! Защо пък не! Леки целувки, които едва докосват устните, нослето, бузите, врата, носа, шията и ръцете. Езикът на тялото е също толкова голям фактор , колкото и самата композиция. Вие се обичайте и го показвайте а ние ще направим всичко останало така, че резултатите да са повече от задоволителни.

Къде да сложа ръцете си?

Преди в Шоуто на Слави този въпрос не се задаваше 🙂 Булката има спасител за такъв въпрос и това е букет. Вземете го с една или две ръце (лактите е добре да са леко свити). Младоженецът също има спасителен пояс наблизо – булката. Прегърнете се отзад, докоснете лицето си, изправете къдриците си. Прошепнете в ухо нещо. Може да си разкажете виц или случка. Не бива да сте статични, когато има движение и посока всичко е наред. Забравих – не слагайте ръцете си на буквата Ф това е много важно, и не правете с тях остри ръбове в лактите и китките :).

Забавлявайте се

Смехът и положителното настроение са много подходящи за сватбените снимки, а вашите ярки, живи емоции ще останат завинаги на тях! Не допускайте и за миг липсата на усмивка и положително настоение, даже и леко да ви стискат обувките или да закъснявате за ресторанта. Гарантирано всички ще ви чакат и нищо фатално няма да се случи.

Фотосесия с приятели

Ако ви предстои младежка луда сватба, поканете приятелите си на фотосесия с вас. Кадри на живо са гарантирани! Лудите моменти също, но трявба да си оставите достатъчно време за това. Колкото повече хора толкова повече време. Вие решавате.

Предложете своите идеи

Понякога те се раждат спонтанно, на някое място и според настроението. Като фотографи с удоволствие ще подкрепим всяка ваша идея, ще ви помогнем да я измислите и реализирате. Имали сме всякакви случки, за които може много да се говори. Въпрос на желание, характер, мироглед и импулс. Ако имате идеи – готови сме.

Сватбена фотография.

Детайлите също са важни

Винаги търсим различни кадри, които да допълват хронологията на вашият сватбения ден. Не се притеснявайте и не мислете как ще излезете на снимките – бъдете сигурни, че всичко ще е красиво! Ако имате въпроси питайте! Често задавани въпроси Ще се радваме да ви посъветваме и помогнем. За нас ще е чест да сме част от вашият сватбен ден. ОБИЧАЙТЕ СЕ!

Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories