Заснемане на сватба София.

списък с гости за сватба

Как да направите списък с гости за сватба? Във всички сватбени приготовления съставянето на списък с гости заема доста важно място. Само на пръв поглед тази дейност изглежда лесна, но в действителност това далеч не е така.

Често бъдещите младоженци, мислейки кого да поканят на сватбеното тържеството, разбират, че не могат да го направят в тесен кръг. Както показва практиката, предварителният списък включва толкова много гости, че могат да бъдат настанени само във Версай или в някой огромен замък. Има нужда от намаляване на списъка с гости. Но как да направите това правилно, така че и страната на младоженеца, и страната на булката да са доволни. Има ли някакви правила, които ще помогнат за бързото и правилно създаване на списък с гости? В тази статия ви очаква набор от полезни съвети.

Сватбена фотография.

Можете да създадете списък с гости, като използвате две концепции.

Първата включва определяне на броя на гостите и едва след това планиране на сватбения бюджет Колко и за какво ще трябва да платите в деня на сватбата?, другата е напълно противоположна. Т.е. трябва да вземете решение за сумата, с която разполагате, и едва след това да решите кого да поканите на сватбеният ден. Ако за вас е важно никой да не остане обиден, изберете първия вариант. Но ако бюджетът ви е ограничен, тогава втората опция е това, от което се нуждаете.

Ръководство за създаване на списък с гости на сватба:

1. Всички гости могат да бъдат формално разделени на три категории: приятели, роднини на булката, роднини на младоженеца. Струва си да се отбележи, че броят на хората във всяка категория не винаги е еднакъв. Трябва да бъдат поканени много роднини или приятели от други градове, но по правило те са малко. За да се избегнат конфликтни ситуации, всяка страна трябва самостоятелно да решава въпроси, свързани с техните гости, къде да ги настани, как да ги посрещне, както и да плати за престоя им на сватбата.

2. Не трябва да забравяме и близките роднини, тъй като сватбата принадлежи към категорията на семейните тържества. Първо трябва да бъдат поканени братя, сестри, лели, чичовци, баби, дядовци и кръстници на двамата младоженци.

3. Ако поканите лице, което е законно семейно, не забравяйте, че той трябва да бъде поканен заедно с половинката си, иначе ще бъде нелепо. Същото важи и за онези гости, които имат дълги нерегистрирани връзки.

4. Не канете „престижни“ гости или когото и да било на сватбеното тържество от учтивост. Повярвайте ни, хората разбират всичко и няма да ви се обидят, че не сте ги включили в списъка.

5. Не можете да разделяте гостите, като поканите едни за граждански брак, други за венчавката, а трети направо за партито в ресторанта. Списъкът на гостите трябва да бъде еднакъв и всички гости трябва да присъстват както на официалната, така и на неофициалната част , освен ако, разбира се, самите те не изразят желание да се присъединят малко по-късно. В края на краищата обстоятелствата на всеки може да са различни.

Не забравяйте, че списъкът с гости не трябва да се прави наведнъж.

Съставянето му може да отнеме повече от един ден, но не бива да го отлагате, тъй като все още имате много неща за вършене, включително изпращане на красиви и оригинални покани до тези, които все още са в този списък. Ще е добре да погледнете и тук 🙂 Тревоги на всяка булка?

И все пак - Невъзможно е да угодиш на всички. Винаги ще има хора, на които нещо не им харесва. Отпуснете се и се насладете на този празник. Това е вашият ден, другото няма значение 🙂

Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories