Сватбена фотография и видеозаснемане на сватба Враца.

Бялата рокля

Символиката с бялата рокля на булката е дълбоко вкоренена в западната култура и идва от няколко източника. Тук са вкоренени дълбоки традиции от много и различни етноси.

В Европа през средновековието бялата рокля не е била толкова разпространена сред жените. Обикновено булките са обличали най-добрите си рокли, независимо от цвета им. През 19-ти век, когато Виктория кралицата на Великобритания се омъжва за принца Алберт тя избира да облече бяла рокля. Този жест е предизвикал огромен интерес и е станал символ на благополучие и богатство. Това е първата булка, която е била изобразена на сватбена снимка, което също е допринесло за популяризирането на тази традиция.

Бялото се свързва с чистота и невинност, което се счита за подходящо начало на новия живот на двойката.

Така бялата рокля става символ на булката, която влиза в брака. Бялата рокля прави булката изключително видима и специална на сватбения ден. Тя се отличава от останалите гости и привлича вниманието към нея като централна фигура на тържеството. Бялата рокля обикновено има изчистен дизайн и излъчва усещане за красота и благородство. В зависимост от стила и предпочитанията на булката, белият тоалет може да бъде изработен от различни материали като дантела, коприна, органза или тюл. Той може да бъде съчетан с различни аксесоари като воал, флорални украшения или бижута, които допълват нейния външен вид.

Сватбена фотография и видеозаснемане на сватба Враца.

В бялото булките често изглеждат като същински принцеси, на които се възхищават всички присъстващи. Техните тоалети са дълги, с великолепни детайли и изящни линии, които придават изтънченост и грация.Галерия

Сватбена фотография и видеозаснемане на сватба Враца.

Практиката за булката да е облечена в бяло на сватбата има дълбоки исторически корени.

Когато други жени носят бяло на сватбата, това може да бъде възприето като липса на уважение към специалния статус на булката в този ден. Освен това, тъй като сватбената рокля на булката е често и нейно изразително участие във визията й за този ден, носенето на бяло от други жени може да отклони вниманието от нея. В крайна сметка, уважението към булката в специалният й ден обикновено води до избягване на бялото облекло от страна на другите гости. Тъй като бялото е толкова силно асоциирано с роклята на булката, носенето на този цвят от другите гости може да отвлече вниманието от нея и да намали значимостта на нейната рокля. Мнозинството сватбени партньори предпочитат да бъдат уникални на този специален ден, като избират облекла в различни цветове и стилове.

Сватбена фотография и видеозаснемане на сватба Враца.

Така че, като гост, важно е да се постараете да не се конкурирате с външния вид на булката, а по-скоро да я покажете като централна фигура на събитието, като избирате подходящо облекло, което да отразява вашето уважение към нея и към сватбения ден като цяло.

Сватбена фотография и видеозаснемане на сватба Враца.

В заключение покажете уважение към младоженците и техния специален ден, като се отнесете с внимание и топлина към тях и към всички присъстващи. Не се стеснявайте да се забавлявате и да участвате във всички сватбени церемонии и традиции. Вашият весел и позитивен дух ще добави много към атмосферата на събитието 😊 Най-важното е да се наслаждавате на момента и да споделяте радостта на младоженците, като техен специален гост и част от  незабравимият им сватбен ден.

 

Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories