Сватбена фотография.

Сватбата е приказка

Всяко малко момиченце си представя себе си като булка. Сватбата е денят, в който една детска мечта може да се сбъдне. Не пропускайте този шанс да реализирате детските си фантазии за необикновено и приказно събитие!Всеки детайл има значение
Много е важно да не забравяме всеки детайл, когато подготвяте сватбата си. Един от начините е да създадете списък със задължителни неща и да визуализирате сватбения си ден от ранна сутрин до късна вечер. Като сватбен фотограф мога да ви посъветвам да прочетете нашият Наръчник за планиране на сватба тук: Наръчник за планиране на сватба

Приятелите ще се притекат на помощ
Организирането на сватба е голямо предизвикателство. Дори сватбена агенция да участва в подготовката, много подробности ще останат за самите младоженци. Препоръчваме да се свържете с приятелите си за подкрепа. Със сигурност сред вашите познати има отговорни и креативни хора, които могат да помогнат в подготовката.

Сватбена агенция – ангел пазител
Най-лесният начин да организирате сватбата е да се свържете със сватбена агенция. Доверявайки се на опитни специалисти, можете да сте сигурни, че всичко ще бъде организирано на най-високо ниво. За жалост в голяма част от случаите е излишно или непосилно за младоженците.

Бъдете информирани
Когато се подготвяте за сватба, е много важно да проучите сватбената тема и сватбената индустрия. За да се присъедините по-лесно към този свят, ви съветваме да създадете своя собствена сватбена колекция, която да включва снимки на декори, аксесоари, интериори и всичко, което ви вдъхновява.

Роклята е сбъдната мечта
Не бързайте да купувате първата рокля, която ви попадне. В крайна сметка булчинската рокля е нещо вълшебно, за което всяко момиче мечтае като дете, а именно да бъде в приказка с красив принц в най-красивата рокля. Вижте какви рокли има: скъпи, евтини, различни цветове и модели. Пипнете, пробвайте и със сигурност ще намерите роклята на мечтите си!

камера

Обградете се с приятни хора
Никой няма да спори, че сватбата е уникален ден, в който бихте искали да сте заобиколени само от най-скъпите ви и приятни хора. Същото важи и за избора на екипи – тези, които ще бъдат до вас в непосредствена близост през целия сватбен ден. Имаме предвид: сватбен фотограф, видеооператор и водещ. Тези хора заемат специално място в сватбения ден, тъй като фотографът и видеооператорът са с вас от началото до края. Ето защо е толкова важно да харесвате тези хора. Нашият съвет: когато избирате фотограф, видеооператор и водещ за вашата сватба, гледайте да са приятни, положително настроени, спретнати и с чувство за хумор. Ако желаете прочетете нашата статия по темата тук: https://tihomirnikolov.com/kak-da-izberem-svatben-fotograf/

Резервирайте възможно най-рано
Ако вече сте решили мястото за сватбата или избора на специалист, било то фризьор, гримьор, фотограф, видеооператор, водещ или дори само сватбен автомобил, тогава не отлагайте и резервирайте възможно най-скоро. Не забравяйте, че не само вие харесвате най-добрите места и най-талантливите специалисти. 

Цветът на сватбата е отражение на вашето настроение
Не забравяйте да изберете цветовата тема на вашата сватба. Единната цветова палитра ще придаде единен дух на вашия празник, ще го изпълни с настроение и стил. Сватбените снимки и видеоклипове ще бъдат в една гама и всичко ще изглежда спокоино и много красиво.

Проба на прическа и грим
Прическата и гримът са много важни детайли при подготовката на булката за сватбата. В деня на тържеството не можете да поемате рискове. Всяко момиче знае колко зависи настроението и самочувствието и от външният вид! Много хора смятат, че пробната сватбена прическа и грим е загуба на пари и време, което според нас е грешка. Не забравяйте да насрочите проба за прическа и грим и, ако стилистът ви подхожда, резервирайте с чиста съвест.

Сватбена покана
Как да поканите приятелите си на вашата сватба? Обадете се, пишете в социалните мрежи или имейл? Има много прости начини да направите това, но ви препоръчваме да проявите креативност към този малък момент. Поканите са добра причина да помислите за символиката на вашето ново семейство и да го изобразите красиво в проекта. Друг начин е да направите видео покана за сватба. Всеки гост ще оцени подобна покана с усмивка и живи емоции.

Униформен стил за приятели
До младоженците в деня на сватбата винаги има близки приятели, които са готови да ги подкрепят и да станат свидетели на това събитие. Особено красиво е, когато стилът на тяхното облекло е обмислен и подчертан. За шаферките това могат да бъдат рокли в същия стил и цвят, за шаферите елегантни костюми или просто еднаква папийонка. Ако се погрижите за тези малки неща, фотографът и видеооператорът ще го оценят и ще уловят цялата красота в пълен размер.

Транспорт
Каква кола да изберете за сватба си? Трудно е да се даде окончателен съвет. Изборът на сватбен абтомибил се влияе от много фактори: отдалечеността на мястото на сватбата, дали има задръствания и, разбира се, личните предпочитания на младоженците. Ако цял живот сте мечтали да се возите в лимузина, тогава защо не го осъществите сега! И ако мечтаете да се возите в спортна кола, тогава сватбата ще бъде отлична причина да се покажете.

Изненади един за друг
След дълга съвместна подготовка за най-важния ви ден, малките подаръци с комплименти за които половинката не подозира, ще се превърнат в огромна изненада. Можете да напишете любовно писмо или просто да подарите малък подарък на любимия сутринта. По този начин ще започнете поредица от магии в деня на сватбата си още от сутринта.

Време за сватба
За да сте сигурни, че сватбата ще премине без суетене, ще бъде от голяма полза да съставите план-график за сватбения ден. Ще бъде удобно, ако всички, включително гостите, са запознати с графика. За фотографа, видеооператора, водещия графика трябва да е специален, с телефоните на всички работещи на сватбата и отговорниците. Повече подробности може да прочетете тук: Как протича Сватбеният ден за младоженците и за екипът нает да го отрази.

Нямаме нужда от мазоли
Нови обувки, купени за сватба, са много коварни. Много булки са загубили празничното си настроение заради протрити крака в сватбения ден. Това е важен проблем, който заплашва всички. Затова нашият съвет: разпуснете сватбените си обувки у дома, доколкото можете, а в деня на сватбата си вземете за всеки случай резервен чифт. Уверяваме ви, че е по-добре да не си спомняте такива подробности за деня на сватбата си след време.

Избор на фотограф етап 1
Лесно можете да бъдете затрупани от огромния брой фотографи, които съществуват на пазара. Как да изберете своя? Нашият съвет: просто започнете да разглеждате различни сватбени снимки на всякакви фотографи. Просто гледай, гледай, гледай. За вас е важно да разберете какъв стил на снимане, цветова корекция и композиция харесвате. Какви емоции и артистичност ви привличат. Има фотографи, които са особено добри в естествените репортажи, докато други са добри в безупречното позиране или креативния „фотошоп“. Определете сами какво е важно за вас.

Избор на фотограф етап 2

Изберете няколко фотографа, независимо от цената и се свържете с тях. Не избирайте само въз основа на цената, защото единият от тях включва само фотография в цената, докато другият включва заснемане с фото книга и слайдшоу. Попитайте ги за всичко, което е включено в цената и какво е допълнителна услуга. Уговорете си среща и ако човекът ви харесва и наистина харесвате работата му, наемете го!

Избор на видеооператор
Изборът на видеооператор е малко по-лесен от фотограф, тъй като има по-малко такива специалисти. Наистина видео продукцията е много по-сложна и трудоемка от фотографията. Не е толкова лесно да снимате красиво, но още по-трудно е да редактирате красиво. Нашият съвет: когато избирате видеооператор, гледайте колкото се може повече сватбени видеа. Трябва да обърнете внимание на монтажа, красотата и равномерността на рамките и стила. Цената на добър видеооператор е по-висока от тази на фотограф от същото ниво; бюджетът за видеозаснемане може да варира значително. Работата е там, че има голяма разлика дали работи един видеооператор или двама, трима, четирима и ще има ли видеозапис от въздуха. Най-важното е да харесвате неговият стил на работа!

Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories