Сватбена фотография.

Колко и за какво ще трябва да платите в деня на сватбата?

Колко според вас струва една сватба? Колко и за какво ще трябва да платите в деня на сватбата? Кое според вас задължително трябва да присъства в списъкът с разходи? За какво не трябва да пестим в сватбеният ден?

Ресторант/кетеринг

Това ще отнеме около 4/10 от бюджета виРио Правец

Основата на вашия сватбен бюджет са разходите за наем на сватбено място, зала и кетъринг. Общата цена на събитието ще зависи от броя на гостите и формата му.  Ресторантите обикновено имат готови менюта и може да се изчисли конкретната сума за един човек. Ако използвате кетъринг услуга отделно, тези въпроси трябва да се обсъдят.
Попитайте управителя на ресторанта колко гости може да поеме и варират ли цените в зависимост от часа и деня от седмицата? Мога ли да нося собствен алкохол? Ако наемате фирма за кетъринг, е необходимо да разберете в какви кухни са специализирани, предлагат ли прибори и всичко необходимо или ще трябва сами да се погрижите за тези неща?
Ако е възможно, организирайте пробна храна – така можете да се уверите, че храната е с необходимото качество.

2.Сватбени фотографи и видеооператори

Това ще отнеме около 2/10 от бюджета викамера

Обикновено фотографите и видеооператорите отделят около 9 до 14 часа на една сватба, за да уловят всички моменти от деня. Не забравяйте, че работата им не се ограничава само в снимачният ден.
Обработката на материалите, може да отнеме седмици. Затова услугите на професионални сватбени фотографи и видеооператори не могат да бъдат евтини, но понякога могат да бъдат достъпни като нашите. Разгледайте внимателно портфолиото на фотографа, за да добиете представа за стила на работата му. https://tihomirnikolov.com/galeria/ Проверете неговия уебсайт, за да видите дали професионалистът предлага подходящ пакет от услуги. https://tihomirnikolov.com/uslugi/

3.Декоратор/колорист

Това ще отнеме около 1/10 от бюджета випера

Сватбените арки могат да бъдат украсени по много и различни идеи. Ресторантът също. Тази работа е най-добре да се остави на професионалистите. Те ще могат да ви помогнат да изберете правилния стил, да подготвят поставянето на украсата и да ви посъветват кои цветя изглеждат по-естествено, кои ще струват по-малко и кои елементи от украсата могат да бъдат спестени.

Проверете дали хонорарът на професионалиста включва наемането на необходимите декорации или те се заплащат отделно.

4.Забавления

Това ще отнеме около 2/10 от бюджета ви

Ако наемате оркестър, група, диджей или водещ, е важно да разберете цената на тяхното участие, както и на всички  дейности преди събитието, като например техническо оборудване Сватбен фотограф споделя, колко важно е осветлението в ресторанта за вашата сватба., озвучаване и репетиции. Проверете предварително списъците и плейлистите на изпълненията и  песните, за да сте сигурни, че репертоарът представлява интерес за вас и вашите гости. Посочете точно какво е включено в цената, дали музикантите разполагат със собствено оборудване и колко време ще отнеме подготовката и демонтажът. Същото се отнася и за услугите на водещия. Добрият професионалист ще създаде програма за празника на празнуващия според желанията на двойката.

5.Сватбени пръстени

Изборът на годежен пръстен е много субективен и зависи от вашите специфични и най-вече индивидуални предпочитания.

6.Булчинската рокля

Тя може би е най-важният аксесоар за младоженците. Ако изборът на пръстен е много субективен и специфичен, изборът на рокля трябва да се остави без коментар! Тук има широк диапазон от цени. Възможно е да се използва вариантът „под наем“ или да се избере много дизайнерски, уникален и неповторим модел. Не забравяйте да погледнете и към ценовата Мека за булчински рокли – Асеновград.

7.Костюм.

Ние, мъжете, сме по-непретенциозни по отношение на костюмите  си. Да не говорим, че  напоследък съм виждал много господа, облечени небрежно и други в много официални смокинги на собствените си сватби. Всичко това зависи от вас.

8.Автомобил

Показен / VIP автомобил не е задължителен аксесоар. Но трябва да помислите как бихте решили тази нужда. Приятелите могат да помогнат.

9.Други разходи

Това включва покани и карти за местата, както и менюта, благодарствени карти и схеми на местата. За качествен печат използвайте услугите само на доставчици с доказан опит. Булките често са изненадани от разходите, за сватбената торта. Цената зависи не само от броя на нивата (етажите) и украсата, но и от състава. В края на краищата тортата трябва да бъде не само красива, но и вкусна! Предварително разгледайте работата на сладкаря на уебсайта и проверете дали той прави торти по поръчка или изпълнява само няколко  стандартни дизайна. Разберете ако искате да украсите тортата със свежи цветя или панделки, колко ще трябва да платите допълнително?

Всички младоженци се тревожат за разходите по сватбата си.булка

Ние вярваме в това, че може и с малко, но може и с повече от достатъчно.

Въпрос на желание, възможности и разбиране!

ОБИЧАЙТЕ СЕ!

Лого Сватбен фотограф Николов студио
keepers of memories